Päiväkirjan kirjoittamista ja kesäkurpitsa -veneitä
Päiväkirjan kirjoittaminen
voi saada ajattelemaan, että kirjaan pitäisi jotenkin keksimällä keksiä jotain jännää ja upeaa, että se koostuisi vähintäänkin kasasta salaisuuksia
ja jokainen päivä alkaisi kutakuinkin näin:
"Rakas päiväkirja, tänään minä..."
Oon kiinnittänyt enemmänkin huomiota (varsinkin nyt lähivuosina) siihen,
kuinka moni menestynyt ja rauhallisen määrätietoinen ihminen kirjoittaa lähes päivittäin päiväkirjaansa. Ja tämä on kyllä sellainen PRO TIP,
että oon ehdottomasti ottanut sen jälleen osaksi myös mun aamuja
.
Se että pysähdyt hetkeksi itsesi kanssa kirjoittamaan, antaa ihan erilaisen pohjan päivällesi. Jos taas aloitat päväsi esimerkiksi
heti aamusta puhelimen selaamisella (--> Mitä en suosittele kyllä kenellekkään. Ja siitä aiheesta joskus lisää;)) heität heti huomiosi ja energiasi maailmalle.
Eli kirjoittaminen on myös todella hyvä läsnäolo -harjoitus, kaiken muun hyödyn lisäksi ja läsnäolo -harjoitukset taas on taas tutkimusten mukaan lisännyt mm. onnellisuuden kokemista elämässä.
Kirjan sisällön ei tarvitse olla
mitään liirum laarumia,
vaan sinne voi kirjoittaa selvästi esimerkiksi:
- Tavoitteita
- Rohkaisevia sanoja itselleen
- Muutama ajatus/tavoite päivälle
- 1-5 asiaa, joista on kiitollinen tänään
- Ja jo saavutettuja tavotteita
jne.
Eli ehdoton vinkki / suositus minulta sinulle :
Jos et vielä omista päiväkirjaa, käy ostamssa sellainen.
Ja mieluiten vielä oikein kivan näköinen kirja!
Sellainen, mikä inspiroi sinua
vielä kovemmin kirjoittamaan siihen
mitä sydämesi ja mielesi kertoo.
<3
KESÄKURPITSAVENEET -RESEPTI
(10 venettä)
Tarvitset:
- kesäkurpitsat 5
- fetajuustot 1 tai 2 pakettia (makuna yrtit)
- naudan jauheliha 10%, n.400g
- tomaatit 2
- juustoraastetta (kevyt)
- kananmunia 3
- ruohosipulia vajaa puolikas nippu
mausteet: Pippurisekoitus, basilika, merisuola
Valmistus:
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Laita jauheliha pannulle paistumaan (miedolla lämmöllä. Lisää tarvittaessa pannulle pieni pala voita)
Pilko tomaatit pieniksi paloiksi.
Huuhtele kesäkurpitsat ja leikkaa niiden päät molemmista päistä pois.
Halkaise sitten kurpitsa pystysuunnassa keskeltä kahtia ja kaiverra lusikalla molemmista puolikkaista iso osa pois. -->Laita tämä kaiverrettu kurpitsan massa kulhoon. Sekoita joukkoon paistettu jauheliha, kananmunat, fetajuustot, tomaatin palat, suola, basilika ja leikkaa ruohosipuli joukkoon.
Levitä seos kurpitsojen sisään (varo ettei kurpitsa keikahda kumoon)
Sirottele päälle vielä juustoraaste ja pippuriseos mauste.
Laita uuniin n. 25min ajaksi, välillä tarkkaillen ja tarvittaessa lisää tai vähennä uunissa olo aikaa hieman, veneiden ulkonäön mukaan.
/ Marianne