Uusia tuulia & kevyet ruokareseptit


(Jutun lopusta löytyy kaksi maukasta ja helppoa reseptiä

lounas-, tai päivällis -vaihtoehdoiksi!)



Kaikenlaista tapahtuu vauhdilla...

Olen starttaamassa pian päätoimisena yrittäjänä, jossa yhdistän liikunnan, sekä hoitotyön!

Tämä kaikki tuntuu enemmän kuin hyvältä ja niin omalta jutulta! Jännää ja ihanaa!


Vaikka rakastan hyviä rutiineja ja tietynlaista turvallisuuden tunnetta elämässäni,

olen silti aina tykännyt tehdä myös rohkeita uusia päätöksiä, sekä mennä päättäväisesti niitä kohti.


Tärkeää on ennen kaikkea kuunnella omaa sydäntään ja mennä omaa kutsumustaan kohti.


Uskon, että meillä jokaisella on oma juttunsa maailmassa, joka vain odottaa sen löytämistä ja toteuttamista.


Kirjoitin tämän päivän Instagram -kuvan

( IG: marianneairosto ) postauksessa juurikin siitä, kuinka tärkeää on osata kuunnella itseään ja vaikuttaa oman elämänsä suuntaan.


Tottakai tärkeää on kuunnella myös läheisiä ympärillään, tehdä kompromisseja, sekä pyrkiä kunnioittamaan ja kuuntelemaan myös heitä, mutta jos elämä ei tunnu itsestä yhtään hyvältä on aika uusille ajatuksille/päätöksille.


Sillä tämä tässä, on sinun oma,

tärkeä elämäsi <3






KASVISSOSEKEITTO (valmistusaika yht: n.30min)


( n. neljälle henkilölle tai kahdelle, muutamaksi päiväksi)


Tarvitset:

- perunoita n. 10 keskikokoista

- porkkanoita n.8 keskikokoista

- purjo 1

- raejuusto, 1 iso purkki (kevyt)

- ruokakerma (kevyt)

- mausteet: merisuola + mustapippuri



Välineet:

- tehosekoitin tai sauvasekoitin

- kuorimaveitsi ja veitsi pilkkomiseen

- kattila


Valmistus:

  1. Kuori ja pilko porkkanat ja perunat. Laita molemmat samaan kattilaan veteen kiehumaan n. 20min ajaksi.

  2. Kun porkkanat ja perunat ovat kiehuneet, laita ne kahdessa eri osassa tehosekoittimeen

(tämä vain sen takia, ettei tehosekoittimeen tule liikaa tavaraa kerralla).

  1. Kaada keitinvettä myös sekoittimeen sopiva määrä (haluamasi keiton koostumuksen mukaan)

  2. Pilko puolet purjosta palasiksi ja lisää se perunan+porkkanan joukkoon. Lisää myös raejuustopurkista puolet, ruokakermasta puolet, sekä mausteet merisuola ja mustapippuri (oman maun mukaan)

  3. Sekoita hyvin ja kaada kattilaan tai valmiiksi kippoihin.

  4. Valmista samalla tavalla toinen osio ja lisää se lopuksi samaan kattilaan.

Halutessasi voit lisätä sekoitusvaiheessa extraa..


Esimerkit jotka sopii hyvin antamaan lisämakua:

Persilja, pieni nokare voita tai koskenlaskija juustoa

(nämä kaksi jälkimmäistä tekee keitosta hieman raskaamman ja kaloripitoisemman.

Sopii hyvin, jos ei väliä tuleeko super kevyt keitto)


LOHTA & RUOKAISA SALAATTI
(valmistusaika yht: n.1h 15min)

(iso salaatti riittää kahdelle henkilölle 3-5 päiväksi ja lohi sen mukaan, kuinka paljon ostat sekä tarjoilet per annos)


Tarvitset:

- bataatit 2

- kiinankaali 1

- romaine salaatti 1

- viinirypäle rasia 1

- tomaatit 4-6

- fetajuusto purkki (yrtit)

- lohi, n.800g (ruodoton)

- extra neitsyt oliiviöljy

- sitruunamehu

- mausteet: merisuola, sitruunapippuri, mustapippuri ja tilli.


Välineet:

- Iso salaattikulho ja ottimet

- Kuorimaveitsi ja veitsi pilkkomiseen

- 2 uunipeltiä + leivinpaperia



Valmistus:

  1. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.

  2. Laita viinirypäleet kylmään vesiastiaan likoamaan hetkeksi.

  3. Pilko bataatit pieniksi paloiksi ja laita kulhoon. Kaada palojen joukkoon reilu loraus oliiviöljyä ja lisää mustapippuri ja suola. Sekoita hyvin.

  4. Levitä bataatin palat uunipellille tasaisesti ja laita uuniin n. 35min ajaksi tarkkaillen 10min välein, miltä näyttävät.

  5. Pilko kaali, salaatti ja tomaatit ja laita nämä kaikki samaan isoon kulhoon. Huuhtele vielä viinirypäleet kerran ja lisää salaatin joukkoon + fetajuustot.

  6. Kun bataatin palat ovat valmiita, nosta ne uunista jäähtymään. Laske uunin lämpötilaa 175 asteeseen.

  7. Laita lohi uunipellille ja lisää päälle n.1/2dl sitruunamehua, tilli ja merisuola (oman maun mukaan)

  8. Laita lohi uuniin n. 25min ajaksi tai niin kauksi aikaa, kunnes lohen pinta näyttää kauniin kullan rusehtavalta.

  9. Heitä jäähtyneet bataatin palat vielä salaatin joukkoon+ loraus oliiviöljyä ja sekoita hyvin.



<3: Marianne


50 views0 comments

Recent Posts

See All

 

Yritys:

(ent. PT-MaiCross)

Airot Elämään 

Y-Tunnus:

2904730-4

Sähköposti:

marianne@airotelamaan.fi 

Puhelin:

044 011 8370

Ti-La klo 10-18.00

Su-Ma klo 12-16.00

(Arvioitu vastaamisaika:

Vuorokauden sisällä)

  • Instagram
  • Black Facebook Icon

© 2023 by Maggie Louise. Proudly created with Wix.com